Kupowanie gotowych lodów w pudełkach jest bardzo wygodne, tylko czy zdrowe?
Jeśli przeczytamy skład lodów z masowej produkcji, to dowiemy się, że w ich skład wchodzą np.: odtłuszczone mleko, serwatka, syrop glukozowo - fruktozowy, tłuszcz roślinny, cukier, woda, stabilizator- E-410, E-412, emulgator E- 471, aromat, kwasek cytrynowy,
barwnik spożywczy E- 160a.
Słodzonego mleka skondensowanego (gezuckerte Kondensmilch) używa się do zrobienia domowych lodów.
Puszkę mleka przelewamy do wyższego naczynia i ubijamy.
Taką samą ilość śmietany kremówki (Schlagsahne) z cukrem wanilinowym (Vanillin Zucker) też ubijamy.
Łączymy obydwie masy, mieszamy delikatnie i przekładamy do pojemnika. Wkładamy do zamrażarki...i po 10 godz. gotowe.
Przed zamrożeniem możemy dodać do masy kakao, orzechy lub roztarte owoce. Proste i bez konserwantów. Smacznego!
Na stronie https://serwisagd-technik.pl/ znajdują się informacje o możliwości serwisowania małego sprzętu AGD. Użytkownicy mogą dowiedzieć się, jakie urządzenia kwalifikują się do naprawy oraz jakie są najczęstsze problemy z nimi związane. Strona oferuje również porady dotyczące użytkowania i konserwacji, co może przyczynić się do zwiększenia efektywności i przedłużenia żywotności sprzętu.
OdpowiedzUsuń