Jest jeden, który troszeczkę jest podobny do polskiego.
Jest drogi. Półkilogramowe opakowanie kosztuje prawie 2 Euro. Kupić go można w droższych sklepach, typu REWE, Tengelmann, Edeka...Trzeba go trochę odcedzić na sitku.
Ten po prawej stronie jest Bio.
Tak wygląda w środku.
Można go użyć do pierogów leniwych, ruskich, na farsz do pierogów z serem.
Robiłam z niego też nadzienie do drożdżówek.
No najważniejsze: nie ma w sobie żadnego polepszającego świństwa.
Na sernik dosyć drogi.
Obeszlam właśnie 2 sklepy i nigdzie nie mogłam znaleść twarogu do pierogów. Znalazłam twój post i już wiem przynajmniej czego szukać . Dziękuję
OdpowiedzUsuńW Lidlu od niedawna można dostać
OdpowiedzUsuńJa robię swój naturalny mleko od pierwszego dystrybutora jest pycha
OdpowiedzUsuń