wtorek, 24 marca 2015

Ciasto UFO - UFO Kuchen



Polecam to ciasto dla dzieci, które nie chcą jeść warzyw.

200 g mrożonego szpinaku  (papki) - Spinat
350 ml oleju rzepakowego - Rapsöl
3 jaja- Ei
200 g cukru (ja wzięłam mniej) Zucker
1 cukier wanilinowy - Vanilinzucker
100 g białej czekolady - Wei
300 g mąki - Mehl
2 czubata łyżeczki proszku do pieczenia - Backpulwer

Szpinak rozmrozić i odcisnąć z niego wodę.
Następnie zmiksować go z olejem.


Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Czekoladę rozpuścić w miseczce nad gotującą się wodą.

Jaja w całości zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę
i miksując dodawać na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i masę szpinakową.



Na koniec wlać rozpuszczoną białą czekoladę i wymieszać dokładnie.

Przelać do 2 mniejszych foremek keksówek (23 x 11 cm) lub jednej większej (32 x 12 cm)


Wstawić do nagrzanego do 175 st. C piekarnika


Pieczemy ok. 1 godzinę, do suchego patyczka.





Po ostygnięciu można polać dowolną polewą (czekoladową, lukrem).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz